Segons publica aquest dimarts el diari El Mundo, el rei Joan Carles va oferir fins a dos milions d'euros i fer-se càrrec dels costos del judici a Manos Limipias a canvi que el sindicat retirés l'acusació contra la infanta Cristina.

Sempre d'acord amb la informació difosa pel mitjà, el monarca emèrit va proposar fer l'entrega en efectiu per tal d'eliminar qualsevol rastre de la transacció.

Segons el diari, l'oferta es va fer en una trobada que va mantenir Bernad, actualment empresonat acusat d'extorsió, i Iñigo Cotoner de Marcos, marquès de Mondéjar, que va actuar com a emissari de la casa reial. La conversa es va produir en el conegut restaurant Casa Tere a la Sierra de Guadarrama setmanes abans de l'inici de la vista oral del judici a la infanta, moment en el qual Manos Limpias havia de decidir si tirar endavant l'acusació o retirar-se.

Conversa amb l'advocada

Les proves en les que es basa El Mundo és la gravació d'una conversa entre Bernad i l'advocada de Manos Limpias, Virginia López-Negrete en la que aquest li explica l'oferta que els ha fet arribar la Zarzuela, així com els detalls de la trobada amb Iñigo Cotoner.

En l'enregistrament, López-Negrete tanca d'entrada la porta a acceptar els diners de la casa reial, apostant per mantenir la imputació de la infanta fins al final assegurant que 'a aquestes alçades no estem aquí pels diners'. Un argument similar al que recull Bernad, quan avisa de la repercussió mediàtica que tindria el fet que el sindicat es retirés de la causa, fet que seria entès per l'opinió pública com una mostra d'haver rebut un suborn.