El líder de Podem, Pablo Iglesias, va recordar que ja en el seu moment va advertir al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que «anés amb compte» de l'expresident del Govern Felipe González. Iglesias va considerar una «evidència» que González intenta acostar el PSOE a la dreta i que està «més a prop» del PP que de Podem amb la seva idea que ha d'abstenir-se en una investidura del candidat del PP.

«Hi ha dos partits socialistes. Un que vol donar el govern al PP i un altre que vol unes altres eleccions. I ho dic amb tristesa», va lamentar el líder de Podem, que creu que Sánchez ja està apostant per les terceres eleccions, tot i que els pot anar molt malament.

Malgrat el seu desig que sigui possible un govern alternatiu amb el PSOE però sense Ciutadans, Iglesias va reconèixer que ara mateix aquesta proposta és de «ciència-ficció».

Segons la seva opinió, és impossible que amb els terminis que s'ha fixat el PSOE per a les primàries el 23 d'octubre hi hagi temps perquè el Rei faci la ronda de contactes, Podem consulti les seves bases i es pugui celebrar el ple d'investidura abans que es ?dissolguin les Corts a finals d'octubre.

El líder del Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar que no «s'alegra» de la greu crisi interna i de lideratge en el PSOE, però va advertir que el «pitjor» seria que tot Espanya continués en crisi «pel bloqueig institucional» i la manca d'investidura. «No m'alegra veure un partit constitucionalista en crisi, però seria pitjor que tot Espanya continués en crisi pel bloqueig institucional», va assegurar en un missatge a Twitter.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va destacar que en el seu partit volen «tot el millor» per al PSOE, perquè consideren «fonamental» que hi hagi un partit d'«esquerres moderat» que sigui «fort i perquè és tan imprescindible» que necessiten la seva abstenció per poder governar.