EH Bildu es va mostrar disposat a arribar a qualsevol tipus d'acord amb el PNB, des d'un govern de coalició a consensos puntuals, però va reconèixer que en totes les matèries importants hi ha tant coincidències com discrepàncies entre els dos partits. El PNB va iniciar a la seva seu central de Bilbao la ronda de reunions amb la resta de partits per buscar acords que donin estabilitat i fortalesa al pròxim Govern basc.

A la primera trobada, que va durar una hora i quaranta minuts, van assistit el lehendakari en funcions i candidat a la reelecció, Iñigo Urkullu, i el president del PNB, Andoni Ortuzar, d'una banda; i Arnaldo Otegi i els tres caps de llista, Miren Larrion, Maddalen Iriarte i Jasone Agirre, per EH Bildu.

A la reunió, el PNB va presentar un document amb els que considera els deu eixos prioritaris d'actuació, des de l'economia i les polítiques socials a l'autogovern, i la coalició abertzale el document programàtic, molt més ampli, amb el qual es va presentar a les eleccions. Després de la trobada, Otegi va defensar un acord en «tres grans àmbits»: l'autogovern i el dret a decidir, la protecció social i la pau i la convivència.