La titular del Jutjat d'Instrucció número 17 de València no va admtre a tràmit la querella presentada per l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps contra l'agent de la Guàrdia Civil que va subscriure un informe que el vinculava amb un suposat cobrament de comissions il·legals. La jutgessa considera que el comportament del denunciat no és constitutiu d'il·lícit penal, de manera que «no és reprotxable penalment la seva conducta en redactar l'informe esmentat».

En conseqüència, va arxivar les actuacions i va considerar que «no cal dilatar aquesta causa amb diligències innecessàries com les interessades en l'escrit de querella», en el qual es reclamava la declaració d'aquest agent de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia civil.

Segons consta en un informe inclòs en el sumari del cas Imelsa, el grup especialitzat en delictes contra l'administració de la Guàrdia Civil considera que hi ha indicis de la possible existència d'una estratègia de finançament autonòmic del PP arrelada en l'empresa pública de la Generalitat Ciegsa.

Aquestes conclusions s'extreuen bàsicament de les converses telefòniques entre el llavors gerent de l'empresa pública de la Diputació de València Imelsa Marcos Benavent i el conseller delegat de CIEGSA entre 2003 i 2007, Máximo Caturla.

Els agents entenen, arran de les converses entre Benavent i Caturla que estan en el sumari, que «el llavors president Francisco Camps hauria tingut coneixement de l'ús que s'estaria fent de l'empresa Ciegsa, ja que Alfonso Rus -llavors president de la Diputació de València- hauria parlat amb ell».

En la seva denúncia, Camps considerava que en aquest informe s'aboquen una sèrie de «gravíssimes acusacions i calúmnies» contra la seva persona que «sense cap dubte són constitutives de diferents delictes».

Paral·lelament, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va arxivar la querella que va interposar Camps contra la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el passat mes de març per injúries i calúmnies. El jutge considera que les declaracions d'Oltra, que li hauria imputat la comissió de delictes, formen part de la confrontació política entre tots dos durant les últimes legislatures.