Delegacions de més de 70 països participaran avui en els funerals per l'expresident israelià Shimon Peres, en el que serà un dels esdeveniments internacionals amb més ressò de la història de l'Estat d'Israel. Del món àrab, amb el qual Peres va intentar mantenir oberts els canals de comunicació fins i tot en els pitjors moments, destaca la presència del president palestí, Abu-Mazen, al capdavant d'una delegació de quatre persones, i les delegacions de més baix nivell de Jordània, el Marroc i Egipte.

Ni tan sols els funerals pel primer ministre Isaac Rabin, després del seu assassinat el 1995 per un extremista jueu enmig dels acords de pau d'Oslo, van aconseguir atraure tants líders internacionals a Israel.

Una anàlisi de les llistes facilitades suggereix que al funeral, que se celebrarà al Mont Herzl de Jerusalem, hi assistiran almenys 24 caps d'Estat, i deu caps de govern. Entre els assistents hi haurà el rei Felip VI, els presidents dels EUA, Barack Obama; Mèxic, Enrique Peña Nieto; Alemanya, Joachim Gauck; i França, François Hollande; el primer ministre d'Itàlia, Mateo Renzi, i el gran duc Enric, cap d'estat de Luxemburg. Així mateix acudiran els presidents de Grècia, Suïssa, Xipre, Malta, Ucraïna, Romania, Bulgària, Lituània, Letònia, Polònia, Eslovènia, Sèrbia, Croàcia, Costa d'Ivori i Togo, entre d'altres.

Per grandària i jerarquia destaquen les delegacions dels aliats tradicionals d'Israel -els Estats Units i Canadà-, encara que també la immensa majoria dels països europeus estaran representats com a mínim pels seus ministres d'Afers Exteriors. A les delegacions estatals se sumaran les de la UE, l'OTAN, el Consell d'Europa i la Unesco, també d'alt nivell.