El número dos de Podem, Íñigo Errejón, va assenyalar que veu amb «prudència» la crisi del PSOE i la possibilitat que Pedro Sánchez acabi dimitint, tot i que va afegir que tem que aquesta situació afavoreixi que Mariano Rajoy es converteixi en president del Govern. Errejón va manifestar també que «una de les línies de tensió del PSOE» ha estat relacionada amb la possibilitat d'arribar a un acord d'aquest partit amb Podem per formar Govern.

«Potser aquesta proposta hagi estat la que ha posat tanta tensió a sobre de la taula a altres forces polítiques. Nosaltres ens mantenim en la mateixa posició i estem a l'espera que s'aclareixi», va explicar.

El número dos de Podem ha explicat que en les últimes hores no han tingut comunicació amb el PSOE, si bé va insistir que cal ser «respectuós amb la vida interna d'altres organitzacions».

Va destacar que dimarts passat, al Congrés dels Diputats, ja va explicar que «les coses es mouran» i va apuntar que «tant de bo sigui un desbloqueig que ens lliurés de Rajoy i de terceres eleccions», encara que «els últims esdeveniments no permeten ser particularment optimistes sobre això».

Per part seva, el ministre d'Afers Exteriors i Cooperació en funcions, José Manuel García-Margallo, va demanar als socialistes que «surtin del laberint» en què es troben i que el PSOE passi a formar part d'un govern de «concentració nacional» per fer front a una situació que veu d'«emergència».

Margallo va assenyalar que, «sense ànim de dramatitzar», Espanya viu una «autèntica emergència nacional» davant la qual es necessita un PSOE «fort» perquè «passi a formar part de la solució i no segueixi sent part del problema, com fins aquests últims moments».«El que és segur és que no podrem afrontar els reptes del futur sense un PSOE fort», va assegurar.