El referèndum d´Hongria sobre l´acollida de refugiats és invàlid perquè no ha assolit el mínim legal d´un 50% de participació. Segons l´enquesta a peu d´urna de la televisió pública hongaresa, un 42% dels ciutadans han anat a votar aquest diumenge. L´abstenció i els vots nuls promoguts per l´oposició han fet fracassar el primer ministre Viktor Orban, que amb la invalidació del referèndum pateix una "derrota moral", segons l´expert de Policy Solutions Tamás Boros. El sondeig a peu d´urna indica que un 95% dels que han votat han rebutjat les quotes de la Unió Europea pels refugiats, un resultat que, tot i l´abstenció, el partit d´Orban considera un aval per seguir oposant-se a les quotes.

Hongria votava aquest diumenge en referèndum si avalava o rebutjava el repartiment europeu de refugiats. "Vol que la Unió Europa pugui demanar l´acollida obligatòria de ciutadans no hongaresos a Hongria sense el permís del parlament?", assegurava la pregunta de la consulta, que requeria un 50% de participació per ser vàlida legalment.

El primer ministre hongarès, Viktor Orban, ha assegurat després de votar que l'important no és la participació sinó que hi hagi més vots pel 'no' que pel 'sí'. Amb tot, la ultradreta del Jobbik ja ha demanat la seva dimissió per l'elevada abstenció, i l'oposició considera que el boicot ha estat un èxit que deslegitima la campanya contra els refugiats del govern hongarès.