Setanta-set persones van resultar ferides, quatre d'elles greus, a la fira de Vélez-Màlaga després d'una deflagració de gas registrada a la cuina d'una cafeteria situada al costat del recinte firal de la localitat malaguenya, han informat fonts sanitàries.

Dels ferits, cinquanta-set persones van ser traslladades a l'Hospital Comarcal de l'Axarquía, quatre d'ells de gravetat, però sense perill per a les seves vides, i dos més (una nena amb talls a la cara i un home amb problemes en una orella) van ser portats a centres hospitalaris de Màlaga capital.

La resta de persones, vint, van ser ateses al Centre de Salut Vélez Sud i tots ja han estat donats d'alta, segons les fonts. La majoria dels ferits tenen contusions i talls i dos han hagut de ser intervinguts per un tall en un braç i un altre per una ferida a l'estómac.

Entre els ferits hi ha almenys un policia local, va informar l'alcalde del municipi, Antonio Moreno Ferrer. Personal sanitari que estava de permís va anar a l'Hospital per ajudar i atendre els ferits.

El president del Consorci de Bombers, Francisco Delgado, va assegurar que es tracta d'una deflagració i que part de l'ona va sortir pel pati interior, produint nombrosos danys materials. Els vidres van arribar a una distància de 40 metres del lloc dels fets. També va caure part del sostre de guix de l'entrada del portal contigu al bar, segons les fonts.

Un operatiu d'emergència compost per diverses unitats assistencials del 112 treballaven ahir al vespre a la zona al costat de Policia nacional i local, Protecció Civil, Bombers i Guàrdia Civil.

El bar havia estat desallotjat abans de la deflagració gràcies al fet que una treballadora va alertar dels fets.