El primer macroprocés pel cas Gürtel, epicentre de la picabaralla política des de fa més d'un lustre, comença demà a l'Audiència Nacional. L'extresorer Luis Bárcenas s'asseurà per primer cop a la banqueta al costat dels "capitostos" d'aquesta trama per respondre sobre l'origen dels 48,2 milions que va acumular a Suïssa.

És sens dubte el judici de l'any a Espanya pels vincles de bona part dels 37 acusats amb el partit del Govern en funcions, per estar el PP o l'exministra de Sanitat Ana Mato presents en el procediment com a partícips a títol lucratiu, i per els exdirigents cridats a testificar (Rodrigo Rato i Esperanza Aguirre, entre d'altres).

Francisco Correa, "capo" de la Gürtel, s'ha ofert a donar autorització al seu banc a Suïssa per abonar la responsabilitat civil (2,2 milions d'euros) que li reclama Anticorrupció per evitar els 125 anys de presó als quals s'enfronta. Bárcenas, per la seva banda, s'enfronta també a una elevada petició de presó (42 anys) al que serà el seu primer judici per la seva activitat irregular en el PP i que el va portar a estar 19 mesos en presó preventiva.