El magnat nord-americà i candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va declarar una pèrdua de 916 milions de dòlars en la seva declaració d'impostos de 1995, fet que podria haver-li evitat pagar legalment impostos sobre la renda durant 18 anys, segons va informar ahir The New York Times (NYT).

Aquests beneficis fiscals es deriven, segons el NYT, de les pèrdues financeres que va deixar enrere a principis de 1990 per la mala gestió dels tres casinos d'Atlantic City, la seva incursió nefasta en el negoci de les aerolínies i la compra inoportuna de la Plaça a Manhattan. El rotatiu afirma que Trump va declinar comentar la informació divulgada de la seva suposada declaració de la renda.

No obstant això, la campanya del candidat republicà va remetre al diari un comunicat que assenyala que " és un home de negocis altament qualificat que té una responsabilitat fiduciària amb el seu negoci, la seva família i els seus empleats per pagar no més impostos que l'obligació legal". La nota afegeix que Trump "ha pagat centenars de milions de dòlars en impostos per la propietat, les vendes i els impostos especials, impostos de béns arrels, impostos estatals, impostos dels empleats i els impostos federals". En el comunicat s'insisteix que "coneix el codi d'impostos molt millor que qualsevol que hagi estat candidat a president i ell és l'únic que sap com solucionar-ho".

El magnat s'ha negat fins ara a publicar la seva declaració d'impostos, tot i que durant el primer debat que va mantenir amb la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, per a les eleccions de novembre va assegurar que l'exposarà quan el servei de recaptació d'impostos (IRS),acabi d'auditar-lo.