El president del PNB, Andoni Ortuzar, va assegurar ahir que de cara a la governabilitat d'Euskadi el seu partit està disposat a "parlar, a compartir i acordar amb tothom", però va precisar que aquesta voluntat és "especialment amb els que vulguin avançar i considerin que Euskadi ha de ser reconeguda com a nació ". Ortuzar va fer aquestes declaracions quan va intervenir, juntament amb el lehendakari en funcions, Iñigo Urkullu, en l'acte central de l'Alderdi Eguna (Dia del Partit) .

En el seu primer gran acte de partit després de les eleccions de diumenge passat, en què el PNB va revalidar la seva hegemonia a Euskadi amb 28 escons, el seu president es va referir a les converses obertes per sondejar les possibilitats de pacte amb la resta de formacions.

Va defensat que l'"Euskadi de 2020 no admetrà vetos ni tindrà temes tabú" i va deixar clar que "serà una Euskadi compartida". Per aconseguir-ho, va assenyalar que el PNB ofereix a la resta de partits "grans acords de país que vagin més enllà de la governabilitat de cada dia".