Els Estats Units suspenen els contactes amb Rússia per buscar la pau a Síria

04.10.2016 | 07:14

Els Estats Units van anunciar la suspensió dels seus contactes bilaterals amb Rússia pel que fa a Síria i la retirada de la regió del seu personal militar que es preparava per coordinar amb Moscou els seus atacs a grups terroristes, a causa de la contínua ofensiva russa i siriana a Alep. "Els Estats Units han suspès la seva participació en canals bilaterals amb Rússia que es van establir per buscar el cessament d'hostilitats. Aquesta no és una decisió que s'hagi pres a la lleugera", va explicar el portaveu del Departament d'Estat, John Kirby.
La decisió allunya encara més la possibilitat d'un alto el foc i un reinici de les converses de pau, els principals garants dels quals van ser els Estats Units, el país amb més influència directa sobre els rebels sirians, i Rússia, aliat tradicional de Bashar al-Assad.
Per altra banda, el major hospital de l'est d'Alep, el M10, va quedar completament destruït pels bombardejos que hi va haver sobre la zona, mentre que a altres parts d'aquesta urbs del nord de Síria van continuar els enfrontaments entre les forces governamentals i les faccions rebels i islàmiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema