La Fundació FAES decideix deixar d'estar vinculada al PP

Renuncia a rebre les subvencions públiques que percebia per la seva relació amb el partit liderat per Rajoy

04.10.2016 | 07:14

La Fundació FAES ha decidit deixar d'estar vinculada al PP, ha renunciat a les subvencions públiques que percebia fins ara per aquesta raó, i ha aprovat una reforma dels seus estatuts amb un nou òrgan de govern en el qual no hi haurà vocals nats del partit.
Així ho va comunicar el president de la fundació, José María Aznar, en una reunió extraordinària que va celebrar el patronat per ratificar l'acord que van signar la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, i el secretari general de FAES, Javier Zarzalejos, el passat dia 30. Tot i la desvinculació, el PP i FAES es mostren "oberts a seguir col·laborant en el futur" des dels seus respectius àmbits d'activitat.
Segons va informar FAES, Cospedal va assistir a la reunió del patronat que va aprovar reformar els estatuts i conformar un nou òrgan de govern en què el PP "renuncia als membres que fins ara li corresponien com a vocals nats".
Segons l'acord, que afecta el finançament i organització de la fundació, FAES ja no estarà vinculada a cap partit polític. Deixa així de cobrar les subvencions públiques que rebia per la seva vinculació al PP.
En el comunicat es va destacar que el PP i FAES "recorden l'estreta i fructífera relació que han desenvolupat en els terrenys ideològic, programàtic i de formació política", i "es mostren oberts i disposats a seguir col·laborant en el futur des dels seus respectius àmbits".
Així mateix, de comú acord, s'ha determinat que FAES mantindrà la seva presència i activitat a les xarxes i organitzacions internacionals a les que ja pertany.
La Fundació FAES va néixer el 2002 com a resultat de la fusió de les cinc fundacions vinculades al PP que es va dur a terme al novembre de 2002. Va adquirir el nom d'una d'elles, ja que la primitiva FAES es va constituir el 1989.
Presidida per José María Aznar des de la refundació, està concebuda com "un laboratori d'idees i fonts d'iniciatives". Es defineix com a defensora de les idees i principis propis del pensament liberal i reformista.
Les relacions entre FAES i el PP no sempre han estat fàcils, com no ho ha estat la que mantenen el president del partit, Mariano Rajoy, i Aznar, que en nombroses ocasions no ha amagat les seves diferències amb la gestió del cap de l'Executiu en funcions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema