Almenys 22 immigrants van morir i 6.055 van ser rescatats amb vida quan intentaven arribar a les costes d'Europa creuant en embarcacions al mar Mediterrani. La Guàrdia Costanera d'Itàlia va explicar que nou immigrants van morir i una dona embarassada i un nen van ser traslladats en helicòpter a l'illa italiana de Lampedusa, a mig camí entre Sicília i la costa de Líbia. Per la seva banda, les autoritats líbies van assenyalar que van arribar fins a una platja situada a l'est de Trípoli els cadàvers d'onze immigrants i que dos més van morir en el naufragi de la seva embarcació davant la costa de Sabratha, a l'oest del país.

Un vaixell de la Guàrdia Costanera va rescatar uns 725 immigrants en una llanxa pneumàtica, en el marc de les 20 operacions de rescat completades dilluns. Uns 10 vaixells de la Guàrdia Costanera, la Marina i d'organitzacions humanitàries van participar en els rescats de dilluns, la majoria d'ells a unes 30 milles de la costa de Líbia.

A més, les patrulles de la Guàrdia Costera i la Marina líbia van interceptar tres embarcacions amb 450 immigrants a bord, segons les autoritats del país nord-africà. Dilluns es va complir el tercer aniversari de l'enfonsament d'un vaixell a l'illa italiana de Lampedusa en el qual van morir 386 persones.

En un altre ordre de coses, el primer ministre d'Hongria, el conservador Viktor Orban, va avançar a Budapest que presentarà una esmena constitucional per impedir que refugiats siguin "instal·lats" al país sense el consentiment de les autoritats. "En el referèndum sobre el sistema de reubicació de refugiats de la Unió Europea es va formar una nova unitat nacional", va afirmar Orban.

El primer ministre ja havia avançat després del referèndum que planejava presentar una esmena a la Constitució per impedir la reubicació de refugiats al país, dins el sistema de quotes ideat per la UE. La consulta no va aconseguir el quòrum del 50% per ser vàlid, ja que només el 43,3% dels votants va acudir a les urnes, però el propi diumenge Orban va anunciar que es registrarà a la Constitució "la voluntat de la gent".