El portaveu de Units Podem al Congrés, Íñigo Errejón, va advocar per no barrejar la possibilitat que el PSOE s'abstingui en una investidura de Mariano Rajoy amb una hipotètica ruptura dels acords que el seu partit té amb els socialistes a comunitats autònomes i ajuntaments. Errejón va matisar unes declaracions prèvies del líder de Podem, Pablo Iglesias, en què havia advertit que el seu partit "prendrà nota" d'aquells barons socialistes que donin suport a l'abstenció de Mariano Rajoy .

Per a Errejón, la col·laboració mútua entre Podem i el PSOE a comunitats i ajuntaments és un "bon model" que hauria de mantenir-se tot i la incoherència que suposaria que els socialistes permetessin, amb la seva abstenció, un executiu de Mariano Rajoy. "Coincideixo amb l'opinió transversal d'alguns dirigents autonòmics de Podem i alguns del PSOE que no els agradaria barrejar una cosa amb l'altra, però seran les direccions de Podem les que prenguin la decisió", va assenyalar.

Per part seva, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va parlar amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, a qui va desitjar que els socialistes "encertin" amb les seves decisions i que "no posin per davant dels espanyols el seu debat intern".

Més a prop de l'acord

Rivera, en la seva intervenció en obert davant el grup parlamentari de Ciutadans, considera que avui, després de la crisi oberta al PSOE, està més a prop la possibilitat d'evitar unes terceres eleccions i per això va demanar al PP i a Mariano Rajoy que "no posin condicions" als socialistes perquè s'abstinguin.

El PP va destacar que no vol ni busca una tercera convocatòria electoral sinó que espera que el PSOE "canviï la seva tesi" i permeti un acord que porti a "un govern que governi i un legislatiu que legisli". Així ho va assegurar el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, que va considerar que a qui li interessa unes terceres eleccions és a Podem, que vol utilitzar "la descomposició i els problemes interns del PSOE" per millorar els seus resultats.