L'Audiència Provincial de Madrid va rebutjar l'ingrés immediat a la presó del promotor i principal acusat de la tragèdia del Madrid Arena, Miguel Ángel Flores, després de ser condemnat a quatre anys de presó per la mort de cinc joves ocorreguda en la macrofesta de Halloween de l'1 de novembre de 2012.

En un acte, la Secció Setena de l'Audiència de Madrid va desestimar la petició de presó provisional proposada per la Fiscalia en considerar que no hi ha risc de fuga a causa del seu arrelament i la seva conducta processal al llarg de tot el procediment, fet pel qual Flores seguirà en llibertat mantenint vigents les mesures cautelars existents.

Consideren els magistrats que "el fet que s'hagi dictat sentència condemnant Miguel Ángel Flores a una pena de quatre anys de presó, pena que d'acord amb el que estableix l'art. 33.3 del Codi Penal té la consideració de pena menys greu, per ell sol no permet inferir que hi hagi risc que el mateix pugui sostreure's a l'acció de la justícia, ja que ni el seu arrelament ni la seva conducta processal permeten sostenir l'afirmació".

La resolució destaca que no consta que Flores, que té l'obligació de comparèixer al jutjat, bé diàriament o bé en dates determinades, hagi deixat de complir amb aquesta obligació que ha seguit complint un cop celebrat l'acte del judici. Per tant, estableix, "no hi ha cap raó que permeti inferir que intentarà sostreure's a l'acció de la Justícia, tenint en compte a més que té el passaport intervingut i prohibida la sortida del territori nacional".

Va ser la Fiscalia qui va sol·licitar el passat 30 de setembre l'ingrés immediat de presó de Flores en al·ludir tant a la sentència condemnatòria com a la disponibilitat econòmica del promotor, una petició a la qual es van adherir les acusacions particulars durant la vista celebrada per decidir sobre aquesta qüestió.

Però Flores va defensar que sempre ha col·laborat amb la Justícia, que ha complert amb totes les mesures que li han imposat en el procediment i que la seva família depèn econòmicament d'ell. Sobre això, la sala assenyala que ni la Fiscalia ni les acusacions "han aportat cap dada objectiva que evidenciï que la situació econòmica de Flores ha variat des que s'ha dictat la sentència per la qual se'l condemna".