Diverses alertes de bomba, que van obligar a evacuar estacions de metro i tren, i l'agressió a dos agents en el que se sospita que podria ser un atac terrorista, van causar el caos al centre de Brussel·les. A la tarda una doble alerta de bomba, comunicada per trucada telefònica i que es va aixecar poc després, va afectar les estacions de Charleroi Sud i de l'aeroport, cosa que va comportar la seva evacuació i la interrupció del trànsit ferroviari durant més d'hora i mitja , el que va afectar les connexions per tren a tot el país i als vols programats.

En particular, es va produir el desallotjament d'aquesta estació de la ciutat i es van adoptar mesures de seguretat a l'aeroport de Gosselies, després d'una trucada telefònica anònima als serveis de seguretat que alertava de l'explosió de diverses bombes a tres quarts de la sis de la tarda.

Amb anterioritat, una altra alerta similar va obligar a evacuar l'estació del Nord de Brussel·les i va provocar a més la interrupció de la circulació de trens i tramvies. L'edifici Portalis, que acull la Fiscalia de Brussel·les i es troba als voltants de l'estació, va ser també evacuat.

Aquestes alertes es van sumar a l'agressió patida per dos policies, en una acció amb tints d'atac terrorista. L'agressió va ser perpetrada per un home amb un ganivet, en un succés que la Fiscalia federal sospita que podria ser un atac terrorista. Es tracta d'un "possible atemptat contra policies", segons va confirmar Eric Van der Sypt, de la Fiscalia federal.

El presumpte agressor és Hicham D., nascut el 26 d'abril de 1973 i de nacionalitat belga, segons un comunicat del Ministeri Públic, que va assenyalar que el domicili del sospitós va ser escorcollat i que no es van trobar armes de foc ni explosius. El fet va tenir lloc al migdia al districte de Schaerbeek, a l'oest de Brussel·les.

Un dels agents va resultar ferit al coll i el segon a la regió abdominal, encara que en cap dels dos casos es tem per les seves vides. L'assaltant va intentar fugir, però va ser detingut poc després per una patrulla policial que li va disparar a la cama.