El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va prorrogar fins a un màxim d'altres dos anys més la presó provisional de l'exconseller i exdirigent del PP de Madrid Francisco Granados, que porta dos anys pres com a presumpte cap de la trama de corrupció del cas Púnica. El magistrat va adoptar aquesta decisió en un acte dictat després de celebrar una vista a l'Audiència Nacional en què Granados va demanar la llibertat després de dos anys pres sense judici i en què va anunciar la seva intenció de fer una nova declaració per concretar aspectes dels fets investigats, mentre que la fiscal va reclamar la pròrroga de la presó provisional.

L'instructor va prorrogar la presó de Granados fins a un màxim d'altres dos anys més, el que compliria el límit de quatre anys que preveu la llei per mantenir a una persona a la presó preventiva.

En el seu acte va incloure tots els indicis recollits en la investigació contra el que va ser alcalde de Valdemoro i secretari general del PP a Madrid com els fons en metàl·lic localitzats a Suïssa al seu entorn, així com els seus béns confiscats i l'efectiu en metàl·lic, un milió d'euros trobats ocults a l'interior d'un armari de casa dels seus sogres.

Segons el jutge, segueix disposant "d'una manera oculta d'una gran quantitat de diners que aquesta investigació encara no ha estat capaç de decomissar-li que faria que, en cas de ser posat en llibertat, pogués fàcilment sostreure's a l'acció de la justícia".

Per prendre aquesta decisió el jutge ha tingut en compte també la nul·la col·laboració amb la investigació i el "suport ideologitzat" per part de determinades persones que fins i tot han destruït proves, com documents cremats o triturats a l'Ajuntament de Valdemoro.