La ministra d'Interior del Regne Unit, Amber Rudd, va defensar els plans del Govern d'obligar les empreses en aquest país a revelar el nombre dels seus empleats estrangers, a fi de promoure la contractació de personal britànic. Rudd va revelar durant el congrés anual del Partit Conservador algunes de les idees de l'Executiu en la seva estratègia per reduir la immigració.

Entre aquests plans s'inclou forçar les companyies a fer públic quin percentatge de força laboral estrangera tenen en plantilla, amb l'objectiu que se sentin pressionades per contractar més personal autòcton. Amb això es pretén, segons va explicar, "evitar que els immigrants prenguin ocupacions que poden exercir treballadors britànics".

La política va dir que es necessitaran límits addicionals a la contractació d'estrangers i a l'entrada d'estudiants amb l'objectiu de "canviar la tendència" de l'opinió pública sobre immigraciótenint en compte el triomf del Brexit en el passat referèndum del 23 de juny.

Davant l'allau de crítiques procedents del sector empresarial i de partits de l'oposició, Rudd va defensar aquests plans i va demanar que no se la titlli de "racista" pel simple fet de parlar sobre el problema de la immigració.