El president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dijous des de Málaga que no té intenció d'entorpir la seva pròpia investidura imposant als socialistes compromisos addicionals. "No posaré cap condició per negociar la investidura", ha sentenciat. Contradiu d'aquesta manera les declaracions de diversos representants de la seva formació que en els últims dies han exigit als socialistes que -a més de facilitar la investidura amb una abstenció- reclamaven a la Gestora del PSOE un compromís en l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat. Segons Rajoy, repetir eleccions seria "un disbarat". "Ara el que és urgent és formar govern i després ja parlarem dels pressupostos", ha dit.

El líder dels populars s'ha mostrat disposat a més a seure a parlar sobre la investidura amb el president de la Gestora del PSOE, Javier Fernández, en el moment en què aquest ho vulgui. Ha apuntat que no posarà condicions ni exigències.

"No posaré cap condició. He llegit molt i veig que s'especula molt, però jo parlaré amb el senyor Fernández quan ell ho desitgi i l'únic que li diré és que es necessita un govern a Espanya ràpidament i que anar a eleccions una altra vegada és un gran disbarat", ha dit.

Segons Rajoy, "aquí no es tracta de posar exigències a uns ni a altres, es tracta de construir i de deixar ja els debats, que ja vam tenir prou debats electorals, i que Espanya entri en una etapa de normalitat" .

Preguntat pels pressupostos, ha recordat que en tindria prou amb una abstenció del PSOE per aprovar-los, però ha apuntat que ell considera que "ara no és el moment de parlar dels pressupostos". "Ara el que és urgent és formar govern i després ja parlarem dels pressupostos i de tota la resta", ha dit.

Ha fet aquestes manifestacions a la premsa en el marc de la inauguració a Màlaga del XII Congrés Jurídic de l'Advocacia ICA-Málaga.

Rajoy ha insistit que "el millor" seria un govern que donés "estabilitat, seguretat i certesa" mitjançant una coalició de partits, però "si no és possible" el PP està disposat a "considerar qualsevol possibilitat perquè la prioritat és formar govern".