José Bretón, que està a la presó per la mort dels seus fills José i Ruth el 2011, es va lesionar dimecres amb dos talls al coll a la seva cel·la d'Herrera de la Mancha (Ciudad Real). El succés es va produir dimecres cap a les deu de la nit a la seva cel·la que comparteix amb un altre pres, ja que Bretón està ingressat en règim d'acompanyament terapèutic, tot i que el centre no li aplica a hores d'ara el Protocol de Prevenció de Suïcidis (PPS).

Va ser aquest pres el que va avisar immediatament els funcionaris que Bretón s'havia fet dos talls al coll amb una fulla d'afaitar. El reclús, després de sortir del quiròfan, va ser traslladat a la unitat de reanimació del centre hospitalari, on no es tem per la seva vida.

José Bretón va ser condemnat l'estiu de 2013 per l'Audiència de Còrdova a 40 anys de presó com a autor de dos delictes d'assassinat per la mort dels seus fills el 2011. Des de maig compleix la seva pena a la presó d'Herrera de la Mancha després de passar pels centres de Jaén II, Villena (Alacant) i Còrdova, a on des de fa mesos demana ser traslladat per estar més a prop de la seva família.