El president colombià, Juan Manuel Santos, ha estat guardonat amb el Nobel de la Pau 2016 pel Comitè Nobel Noruec, per la seva contribució al procés de pau amb les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC).

Alhora, segons el Comitè Noruec, és "un homenatge al poble colombià que, tot i els abusos soferts, no ha perdut l'esperança d'aconseguir una pau justa i a totes les parts que han contribuït a aquest procés de pau".

En aquesta ocasió s'havien presentat 376 candidatures, de les quals 148 eren organitzacions i 228 eren persones. Es tracta d'una xifra rècord, que supera les 278 rebudes el 2014.

Des que es va lliurar per primera vegada el 1901 s'han concedit 96 guardons a un total de 129 premiats. El 2015, el Nobel de la Pau va recaure en el Quartet Nacional de Diàleg de Tunísia per la seva "contribució a construir una democràcia plural" al país després de la revolució del 2011. El Quartet estava integrat per dos sindicats, un col·legi d'advocats i la Lliga Tunisiana per a la Defensa dels drets humans.