Els tres nens menors de 3 anys (d'entre 13 i 36 mesos) ingressats a l'hospital Verge de l'Arrixaca per ingerir cànnabis, dos d'ells en estat greu a la UCI, han estat donats d'alta a la últimes hores, segons ha informat a EFE un portaveu de la Conselleria de Sanitat.

En tractar-se de menors, la Conselleria de Sanitat no ha facilitat cap detall d'un cas que investiga juntament amb les forces i cossos de seguretat d'Estat per dilucidar la possible negligència dels seus pares, als quals se'ls podria treure la custòdia dels seus fills.

Segons ha informat la Delegació del Govern a Múrcia, els casos no estan relacionats entre si i es van produir entre els passats 20 setembre i 3 d'octubre.

El director general de Salut Pública i Addiccions, Manuel Molina, ha assenyalat que els serveis socials del Govern autonòmic i l'Ajuntament de Múrcia es mantenen informats pels professionals sanitaris.

La investigació pretén dilucidar si es tracta d'una ingesta accidental o han tingut els familiars alguna responsabilitat o negligència en la intoxicació aguda pel principal constituent psicoactiu de la planta d'on s'obté la marihuana i l'haixix.

Prèvia petició d'informe als serveis socials municipals i després d'analitzar els informes mèdics i policials, el Servei de Protecció del Menor de la Direcció General de Família i Polítiques Socials serà el que decideixi què passa amb la guarda, custòdia i tutela dels menors afectats , si poden mantenir els seus progenitors o cal que els petits siguin cures en un centre de la Conselleria de Família i Igualtat d'Oportunitats.

Si s'observessin possibles indicis de delicte, també seria informada d'ells la Fiscalia de Menors, segons estableix el protocol legal que s'activa en aquestes situacions.