Dos inspectors de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear investiguen una agressió molt violenta contra una nena de 8 anys en un col·legi de Palma, que li va causar diversos hematomes, despreniment d'un ronyó i una fissura de costella, entre d'altres lesions. La consellera d'Afers Socials i Cooperació, Fina Santiago, es va pronunciar sobre aquest cas ocorregut dimecres passat al pati del col·legi públic del barri obrer de Son Roca de la capital balear.

La nena va ser agredida per prop d'una dotzena d'estudiants més grans que ella, d'entre 12 i 14 anys, quan els va agafar la pilota amb què jugaven quan va sonar el timbre que anunciava la fi de l'esbarjo.

Presumptament, la nena va ser llançada a terra i va començar a rebre puntades de peu sense que cap professor fos testimoni d'aquesta agressió amb "conseqüències físiques importantíssimes" que va obligar a internar la petita a l'hospital de Son Espases, va assenyalar la consellera, qui va matisar que la víctima ja es troba recuperant-se a casa de les ferides.

La Policia Nacional també investiga el fet, i segons va explicar la consellera, la directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar de les Balears s'ha posat en contacte amb la família de la nena, que ha interposat una denúncia.

Santiago va afirmar que cal conèixer si el protocol de convivència s'ha aplicat, alhora que es va referir a la "necessitat" que els pares vigilin "el que veuen els seus fills" a les xarxes socials. Encara no se sap, va voler aclarir, si es tracta d'un cas d'assetjament escolar o d'una agressió puntual. En tot cas, la consellera va insistir que va ser una "agressió molt violenta i inacceptable".

A més, l'Ajuntament de Palma va condemnar aquesta agressió i va anunciar que es posa al servei de la família i del centre per poder intervenir en el cas. El consistori va explicar en un comunicat que "des del primer moment que es va tenir coneixement del cas, l'Àrea Municipal d'Educació i Esports està fent totes les gestions necessàries".

"En una societat com la nostra ens ha de fer pensar que es puguin produir situacions com la viscuda en aquest centre escolar de Palma", va apuntar l'ajuntament palmesà, tot afegint que "la convivència i la igualtat són valors que no es poden deixar perdre i que hem de continuar fomentat a tots els nivells".

Per tant, va recordar que "és necessari" que ni les institucions ni les entitats ciutadanes no abaixin "la guàrdia". A més, va afegir que no es pot "permetre" que aquestes situacions portin a caure "en estereotips i etiquetes" cap "als alumnes, els centres educatius i els barris".