El líder de Podem, Pablo Iglesias, va lamentar que amb la dimissió del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'hagin imposat en el partit "els partidaris de donar el govern al PP, davant del govern de la corrupció, nosaltres seguirem amb i per la gent".

També es va pronunciar la portaveu adjunta de Podem al Congrés, Irene Montero, que va opinar que "guanyen la vella guàrdia i els barons, guanya el PP, guanyen els que volen manar sense presentar-se a les eleccions. Mala notícia per a Espanya". El secretari Polític de Podem, Íñigo Errejón, va mostrar la seva "preocupació pel possible replegament conservador i les possibilitats que es mantingui el govern corrupte i ineficaç del PP".

El líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, va opinar que amb la dimissió del secretari general del PSOE "ha guanyat" el PP, tot afegint que "si hi ha quatre anys més d'austeritat, ens tindran davant".

Hores abans, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va animar el PSOE a aprofitar l'oportunitat de poder permetre un Govern que estaria presidit pel PP i "controlat" per l'oposició de la seva formació i del propi partit socialista. "El PSOE ha de ser conscient que cal aprofitar l'oportunitat de tenir un govern controlat per l'oposició d'acord amb les reformes consensuades entre C's, PP i PSOE", va afirmar la líder de la formació taronja. Arrimadas va demanar deixar a una banda "els interessos partidistes perquè aquest país no es pot permetre unes terceres eleccions"

Per part seva, el coordinador general del PP Català, Xavier García Albiol, espera "que no triomfi" dins del PSOE la tesi del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, d'"arribar a acords amb els independentistes". Albiol va advertir que aquesta via "seria una estratègia temerària que va en contra dels interessos de Catalunya i Espanya". "Com a català, no m'agradaria que triomfessin les tesis del PSC per fer fora el PP, ja que ens podríem trobar d'aquí a unes setmanes amb un Govern amb independentistes, cosa que suposaria un retrocés per al nostre país", va incidir.