Dos suposats terroristes han mort avui, en fer esclatar les càrregues explosives que portaven, quan s'han vist envoltats per la policia a prop d'Ankara, ha informat l'oficina del governador de la capital turca.

El succés ha tingut lloc en una granja de cavalls a uns 30 quilòmetres de la ciutat, on la policia ha descobert un vehicle amb dues persones al seu interior, que suposadament preparaven un atemptat a la capital turca.

Els agents han comminat els sospitosos, un home i una dona, a entregar-se, però aquests han preferit fer-se esclatar, assenyala el comunicat.

El governador d'Ankara, Ercan Topaca, ha explicat a la cadena NTV que la policia havia rebut una trucada i seguia des d'ahir al cotxe que havia partit de Diyarbakir, la "capital" de les regions kurdes de Turquia.

Al vehicle s'han trobat 200 quilos de nitrat d'amoni i explosius plàstics, ha afegit el governador.

Encara que no s'ha pogut determinar encara a quina organització pertanyien els kamikazes, Topaca ha avançat que hi ha una "alta probabilitat" que l'home mort tenia vincles amb el PKK, la guerrilla kurda de Turquia.

La cadena especula que el comando volia realitzar una acció de venjança en el primer aniversari del gran atemptat suïcida d'Ankara, el 10 d'octubre de l'any passat, que va deixar 102 morts, tots civils.

Aquell atemptat va ser suposadament perpetrat per dos kamikazes de l'Estat Islàmic (EI), tots dos ciutadans turcs, contra una marxa sindical a favor de la pau a les regions kurdes.