Un enfonsament llampec de la lliura esterlina durant la nit en els mercats asiàtics va tornar a colpejar la divisa britànica, que va tocar el seu mínim en vuit anys respecte a l'euro i va continuar en nivells no vistos des de 1985 respecte al dòlar. Al tancament del mercat a Londres, la divisa britànica cotitzava a 1,1127 euros (un 1,86% menys que dijous) i 1,2414 dòlars (1,84% menys), després de recuperar part del terreny perdut durant l'aguda caiguda registrada entre el tancament del mercat als Estats Units i l'obertura al Japó.

L'incident, que alguns analistes atribueixen a un error informàtic i altres a un atac de pànic davant les possibles conseqüències del Brexit, va portar la lliura a perdre de forma momentània un 10% respecte el dòlar, fins a 1,1378.

Durant els quatre minuts que va durar el mal moment, la divisa britànica va arribar a cotitzar a 1,1068 euros, el nivell més baix respecte a la moneda comunitària des de desembre de 2008.

Unes declaracions del president francès, François Hollande, en què dijous a la nit demanava "fermesa" en les futures negociacions per establir els termes de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea constitueixen una de les explicacions dels experts per a la caiguda de la moneda britànica. La caiguda respecte l'euro ha fet que una lliura es canviés per menys d'un euro en algunes cases de canvi britàniques, a causa de les comissions. La caiguda de la divisa també va portar els experts a advertir sobre l'impacte que pot tenir en l'economia l'augment en el preu del combustible.

El ministre britànic d'Economia, Philip Hammond, va admetre que "aquest serà un temps de turbulències", mentre que el Banc d'Anglaterra està investigant les causes de la caiguda durant la nit.