Desenes de localitats al Canadà i Estats Units han experimentat en els últims mesos atacs, reals o imaginaris, d'individus disfressats de pallasso diabòlic, una moda que alguns creuen que està assolit proporcions epidèmiques.

La Policia de Toronto va iniciar aquest dimecres una investigació després que un grup denominat "Clowns in the 6" ( "Pallassos al 6") amenacés a través de mitjans socials a diversos col·legis de la ciutat, l'últim d'un creixent nombre d'incidents similars a tota Amèrica del Nord.

El grup va amenaçar vuits escoles de Toronto a través de Twitter, Instagram i snapchat, el que va obligar la Policia a augmentar el nombre de patrulles al voltant dels centres educatius identificats.

Malgrat l'increment de la presència policial, almenys un individu disfressat de pallasso diabòlic va ser vist a les rodalies d'un col·legi de Toronto i fins i tot va perseguir a un grup d'estudiants a la sortida de les seves classes, segons el pare d'un dels alumnes.

La Policia va confirmar que dos adolescents vestits de pallasso havien aparegut en una de les escoles per filmar un vídeo, encara que les autoritats no van presentar càrrecs contra la parella.

L'incident és l'últim d'una tendència que en els últims mesos s'ha repetit en desenes de localitats de Canadà i Estats Units i en els quals individus disfressats de pallasso diabòlic amenacen i fins i tot ataquen físicament als transeünts.

La setmana passada, en una petita localitat de la costa de l'Atlàntic del Canadà, un individu disfressat de pallasso amenaçador es va situar de manera sobtada al davant del vehicle que conduïa Michelle Doubleday.

Segons va declarar Doubleday a una televisió local, l'individu va començar a córrer de forma amenaçadora cap al vehicle. Presa del pànic, Doubleday va posar el vehicle en marxa enrere i va fugir del lloc a tota velocitat.

Mentrestant, a la localitat nord-americana de Odgen, a Oregon, la policia local va ordenar el tancament d'emergència de dues escoles quan van ser amenaçades a través dels mitjans de comunicació social per persones vestides com pallassos diabòlics.

Des de fa setmanes, relats com aquests es reprodueixen de forma gairebé diària en Estats Units i Canadà fins al punt que les amenaces, reals o imaginàries, estan assolit proporcions epidèmiques que poden causar casos d'histèria col·lectiva.

En diverses universitats dels Estats Units, centenars d'estudiants s'han llançat als carrers a la caça de pallassos diabòlics que suposadament rondaven als campus.

I a la localitat de Orem, a l'estat de Utah (Estats Units), la Policia va haver d'advertir que era il·legal disparar contra els pallassos.

"Aquestes són set paraules que mai vam pensar que pronunciaríem ... 'Tinguem una conversa seriosa sobre els pallassos'", va publicar dilluns passat a la seva pàgina de Facebook la Policia de Orem.

El missatge continuava descrivint com la policia havia contestat desenes de preguntes sobre pallassos i la preocupació de les autoritats pel to de les qüestions plantejades.

" 'Puc disparar o actuar contra algú que està vestit de pallasso?' Aquesta no és un pregunta per respondre sí o no. Hi ha moltes variables ", va continuar el missatge.

El problema ha arribat a unes proporcions que ha estat plantejat durant les conferències de premsa diàries que celebra la Casa Blanca.

Dimarts, un reporter va preguntar al portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, si el president dels Estats Units, Barack Obama, era conscient de l'onada d'incidents que involucren a individus disfressats de pallasso.

Earnest va contestar referint la pregunta a l'FBI i el Departament de Seguretat Nacional.

Però no tothom se sent amenaçat per pallassos a Amèrica del Nord.

Dilluns, el conegut autor de novel·les de terror Stephen King va acudir a Twitter per defensar el bon nom i la tasca social dels pallassos nord-americans.

"Hey, és el moment de refredar la histèria dels pallassos: la majoria són bons, alegren als nens i fan riure a les persones", va escriure King.