La xifra de morts a Haití pel pas de l'huracà Matthew es va elevar fins a més de 800, segons una font de Protecció Civil del departament que ha resultat més afectat. Els organismes d'emergència continuen intentant arribar a comunitats severament afectades pel fenomen, que va passar dimarts passat per Haití i va obligar a l'ajornament de les eleccions previstes per a demà. Mentrestant desenes de persones ferides van començar a arribar a la capital, Port-au-Prince, des de la ciutat de Dame Marie, al sud del país, la regió més afectada pel Matthew.

Les autoritats haitianes no han pogut encara determinar la magnitud dels danys i es tem que la xifra de morts vagi en augment a mesura que els socorristes aconsegueixin accedir als llocs que es van quedar incomunicats.

L'huracà va avançar cap al nord en paral·lel a la costa del centre de Florida, on els seus vents i pluges van causar destrosses i inundacions, encara que a l'hora de tancar aquesta edició no havia tingut l'efecte catastròfic que es temia, i no havia causat víctimes.

A Florida, primer estat dels EUA que pateix els embats de Matthew després del seu pas pel Carib van ser més de 593.000 els usuaris de l'elèctrica Florida Power & Light que estaven sense servei. El governador de Florida, Rick Scott, va sol·licitar al govern federal declarar l'estat "zona de desastre" per ajudar a la recuperació dels efectes de l'huracà. El governador va sol·licitar helicòpters, vehicles de distribució d'aliments, bombes d'aigua, equips de recerca i rescat, i altres per detectar materials perillosos, bressols i mantes.

A Carolina del Sud milers de persones que resideixen a l'illa de Hilton Head van abandonar les seves llars a la recerca de refugi a l'interior, mentre es preveien talls en el subministrament de llum.