Identifiquen sis menors implicats en la pallissa a una nena a Palma

La víctima, agredida durant l'hora d'esbarjo,
no presenta lesions greus
i ha estat donada d'alta

10.10.2016 | 07:18
El col·legi públic del barri obrer de Son Roca, on van succeir els fets.

Sis menors de la dotzena ?d'estudiants que dimecres passat van apallissar a una nena de 8 anys en el col·legi públic Anselm ?Turmeda de Palma de Mallorca ja han estat identificats per la Policia Nacional, que ahir va realitzar una crida a "la calma i la serenitat".
En un comunicat, la Policia informava que, davant la "gravetat dels fets", ha conclòs la primera fase de la investigació de l'agressió a aquesta menor, que en l'esbarjo del matí de dimecres va ser immobilitzada i va rebre puntades de peu per una dotzena de nois d'entre 12 i 14 anys, després que ella agafés la pilota amb què jugaven a futbol perquè havia sonat el timbre que els anunciava la tornada a la aules.
Aquesta primera fase ha estat desenvolupada per la Unitat de la Família (UFAM), dependent de la Brigada Provincial de Policia Judicial. Els agents han entrevistat des de divendres passat i aquest cap de setmana diverses desenes de persones i ha identificat sis presumptes agressors, tots ells menors de 14 anys i, per tant, inimputables penalment.
Per raons juridicotècniques, l'exploració dels nois serà efectuada per la Fiscalia de Menors, que és l'encarregada de tramitar l'expedient, i davant la qual es presentarà tot la informació que ?reuneixi la policia judicial.
A més, la Policia es congratula que la menor agredida no presenti lesions greus i hagi rebut l'alta mèdica.
Sense "minimitzar un fet de significativa gravetat", encara sota investigació, la policia ha realitzat una crida "a la calma i a la serenitat" perquè algunes manifestacions i rumors al voltant d'aquesta agressió són "inexactes i d'un to elevat, la qual cosa incrementa la preocupació i la tensió dels pares i alumnes de forma innecessària".
La Policia Nacional ha fet un "important esforç per avançar" en la investigació del cas i continuarà desplegant agents en els pròxims dies a la zona del col·legi de Palma per al restabliment de la normalitat, exposava en el comunicat.
A més, s'oferirà a la direcció del centre la possibilitat d'impartir xerrades en què es donaran consells als nens sobre l'assetjament escolar, els riscos d'internet i d'altres matèries, dins el Pla Director per a la millora de la convivència en l'entorn escolar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema