El Tribunal Suprem ha avalat com a prova per al procediment d'acomiadament d'una treballadora d'un supermercat un enregistrament en la qual pot veure's l'empleada menjant-se dos paquets d'embotit en el magatzem.

La Sala social declara que l'ús de càmeres de videovigilància en una empresa amb coneixement dels treballadors no vulnera els drets fonamentals i per tant, ha acceptat que en el procés per l'acomiadament de la treballadora es pugui usar l'esmentat enregistrament.

Els fets considerats provats van tenir lloc en un establiment d'Almendralejo (Badajoz) el propietari del qual havia instal·lat diverses càmeres, excloent els lavabos, vestidors i oficines, davant l'alt nivell de pèrdues d'origen desconegut, més de 32.000 euros l'any 2012, que patia l'empresa.

Tot el personal de l'establiment coneixia l'existència d'aquestes i, a més, s'havien col·locat cartells advertint de la seva presència.

La càmera instal·lada en la part coneguda com a reserva, que estava dedicada a magatzem, va gravar el moment en què una treballadora accedia a aquest lloc amb un carro ple de cartrons per introduir-los en la màquina compactadora però, a més, va enregistrar com es menjava dos paquets de llom en rodanxes.

Per aquest fet, la dona va ser acomiadada per incompliment de la seva obligació i transgressió de la bona fe. També va ser acomiadada una altra treballadora, per fets similars.

La sentència del jutjat va declarar procedent l'acomiadament.