La policia alemanya va detenir el jove refugiat sirià fugit des de dissabte, al qual vincula amb el grup gihadista Estat Islàmic (EI) i en el domicili del qual a Chemnitz (est del país) es van trobar explosius per cometre un atemptat. Les autoritats alemanyes van explicar que moltes evidències dirigeixen la investigació cap a la tesi islamista i van destacar que l'arrest, a Leipzig, va ser possible gràcies a la col·laboració d'altres tres sirians, que presumptament van convidar a casa el sospitós i allà el van reduir abans d'avisar a la policia.

La Fiscalia Federal va assenyalar que Jaber Albakr, de 22 anys, està sent investigat per "tenir ja plans concrets" per "perpetrar un atac de motivació islamista amb material altament explosiu a Alemanya".

El president de l'Oficina d'Investigació Criminal (LKA) de Saxònia, Jörg Michaelis, va explicar que els indicis acumulats apunten a un "context de l'EI", vinculant Albakr amb l'organització gihadista. A aquesta conclusió porta també el fet, confirmat per Michaelis, que l'explosiu trobat a l'habitatge del presumpte terrorista era peròxid d'acetona, el tipus que es van emprar a París i Brussel·les.