El jutge d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, va ordenar l'obertura de judici oral de dues peces del cas Palma Arena contra l'expresident de Balears i exministre Jaume Matas per contractar la construcció del velòdrom, en què s'enfronta a peticions de condemna que sumen 4 anys de presó.

Castro va dictar les actuacions d'obertura de judici oral de les peces número 8 i número 9 d'aquest cas, contra Matas i l'exdirector general d'Esports José Luis Pepote Ballester, per delictes de frau a l'administració i prevaricació, per la contractació suposadament arbitrària primer de l'arquitecte Ralph Schürmann el 2004 per construir el Palma Arena i després, el 2005, del despatx d'arquitectura GR1.

El magistrat aprecia que hi ha indicis racionals de criminalitat contra els dos acusats en aquestes dues peces que investiguen els fets suposadament delictius en l'adjudicació de les obres.

A més de decretar l'obertura de judici oral, el jutge requereix a l'expresident autonòmic i l'exdirector d'Esports que prestin fiances que sumen entre els dos casos 1,3 milions d'euros. Matas ha d'aportar 1,28 milions i Ballester 77.831 euros, amb l'objectiu d'assegurar les responsabilitats civils que reclamen les acusacions.

La Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de la comunitat autònoma de les Balears (que exerceix l'acusació particular) demanen 2 anys de presó per a Matas per presumptes frau a l'administració i prevaricació per la contractació de Schürmann i altres 2 anys per la del despatx GR1, en què a més aprecia falsedat.

Per contractar de forma arbitrària Schurman, el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach demana 2 anys de presó i 20 d'inhabilitació per a Matas per frau a l'administració i prevaricació en concurs medial amb falsedat; i sol·licita idèntica pena i per les mateixes acusacions per la segona contractació.

Multes per a Ballester

Per a Ballester demana 3 mesos de presó a substituir per multa de 540 euros i inhabilitació durant 3 anys i 3 mesos, per cadascuna de les dues contractacions. En total reclama per a ell una multa de 1.080 euros en tenir en compte que ha col·laborat amb la Justícia en la investigació dels fets i ha reconegut la seva participació.