El president de Ciutadans, Albert Rivera, es va comprometre que Ciutadans serà "un factor d'estabilitat" si la legislatura s'inicia amb un govern de Mariano Rajoy, però va advertir al líder del PP que la governabilitat se l'haurà de guanyar "dia a dia". Respecte al fet que el PP hagi sol·licitat l'anul·lació del macrojudici del cas Gürtel o noves dades sobre la forma d'actuar d'aquesta trama, Rivera va insistir que Ciutadans l'"obligarà" a donar explicacions.

Per això, va explicar, el pacte que van signar amb el PP a l'agost inclou la posada en marxa d'una comissió d'investigació sobre la corrupció d'aquest partit per saber, entre altres coses, si Rajoy la coneixia o quant sabien d'aquestes pràctiques els dirigents populars.

Rivera va assegurar també que la seva formació no entrarà en "un pacte de govern" amb el PP, si és que l'hi demanen, perquè és una cosa que ni s'han plantejat ni volen.

Per part seva, el PP va instar el PSOE a aclarir d'una vegada la seva postura sobre la investidura de Rajoy davant la falta de concreció de la nova gestora del partit socialista, que segueix sense posar data al Comitè Federal que, en teoria, ha de decidir sobre una hipotètica abstenció dels socialistes. Un Comitè Federal que es va postergant en el temps i que aboca el debat d'investidura al Congrés a l'última setmana d'octubre o, fins i tot, als últims dies del mes, al límit màxim que expira el 31 d'octubre.

En recerca d'una data

El portaveu de la gestora, Mario Jiménez, va admetre que estan intentat "conciliar el calendari institucional amb els calendaris interns" i va avançar que aquest conclave no té perquè ser en cap de setmana com sol ser l'habitual. En qualsevol cas, Jiménez va avançar que la gestora no farà cap proposta de vot al Comitè Federal. "Nosaltres no ens mullarem amb cap posició: abstenció, no o sí", va garantir Jiménez.