El Govern de Colòmbia i les FARC anuncien que iniciaran un procés de pau a l'Equador

12.10.2016 | 07:24

El Govern de Colòmbia i la segona guerrilla més important d'aquest país, l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN), van anunciar a Caracas que iniciaran una fase pública de diàlegs de pau a Quito (Equador) el proper 27 d'octubre. Des de la seu de la Cancelleria veneçolana, els caps negociadors del Govern i l'ELN, Mauricio Rodríguez i Pablo Beltrán, respectivament, van llegir un comunicat conjunt en què destaquen com a primer punt d'aquestes converses la participació de la societat.
Les dues parts també van acordar "iniciar el procés d'alliberament dels segrestats o retinguts abans del 27 d'octubre". "A més -continuava el comunicat- cadascuna de les parts farà, a partir del 27 d'octubre, altres accions i dinàmiques humanitàries per crear un ambient favorable per a la pau".
Tant el Govern colombià com la guerrilla de l'ELN van expressar el seu agraïment a Veneçuela "per l'hospitalitat oferta per al desenvolupament de les reunions" que van conduir a aquest acord. També van agrair a Equador, Noruega, Cuba, Brasil i Xile per la seva funció com a països garants d'aquest procés.
Per al govern colombià van signar a més de Rodríguez, Eduardo Herrera Berbel, José Noè Ríos i Julián Arévalo, mentre que per part de l'ELN van estampar la seva rúbrica Aurellano Carbonel, Gustavo Martínez, Bernardo Téllez i Consuelo Tapias. Els caps de delegacions es van cenyir a llegir el document i no van fer cap comentari addicional. El president Juan Manuel Santos va encapçalar una al·locució des de Bogotà on va saludar l'anunci de Caracas i va assegurar que avançar en les negociacions de pau amb aquest grup guerriller farà que la pau a Colòmbia sigui "completa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema