Els dos candidats a les primàries del PSC, Miquel Iceta i Núria Parlon, van reiterar la seva aposta per votar no a la investidura de Mariano Rajoy. Així, Iceta va constatar que els socialistes catalans es mantindran en el "no" a facilitar un govern de Mariano Rajoy encara que el PSOE canviï la seva postura, ja que la seva formació no pot "aparèixer al costat del PP". El líder del PSC va admetre que la decisió del comitè federal del PSOE d'"apartar" Pedro Sánchez com a secretari general va ser "un cop de mà", encara que va ser una decisió d'una majoria.

Sobre la possibilitat que la gestora del PSOE decideixi que el partit ha d'abstenir-se al Congrés en una investidura del president en funcions, Iceta va explicar que si es donés aquesta eventualitat a la gestora "li costarà molt, perquè s'ha de tenir molt d'ofici".

Però el PSC, va deixar clar, "manté una coherència" i no variarà la seva postura. "No sé si ells canviaran, però nosaltres no. Per no compartir la política del PP, que és incapaç de lluitar contra la corrupció i ha estat un bloqueig total al diàleg a Catalunya, no podem aparèixer al costat del PP, ni tan sols abstenint-nos".

"No seria la primera vegada que votem diferent", va suggerir Iceta, que va fer broma amb què "no hagués pensat mai" que la "ruptura vingués per una investidura d'un president conservador".

Per part seva, Parlon va avisar al PSOE que "abstenir-se és donar el govern al PP", ja que seria "incoherent" que els socialistes donessin suport a un Govern dels populars. "Espero que el PSOE tingui suficient perícia política per mantenir-se en el "no" al PP", va afegir. "Nosaltres no canviarem. Anirem de la mà sempre que compartim ideari, i ara no podem anar de la mà. Si el PSOE decideix, per una qüestió tàctica de no perdre diputats, donar el Govern al PP, això no es justifica de cap de les maneres", va destacar, advocant per revisar el protocol entre els dos partits.