El secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, va assegurar que s'ha obert una investigació per si hi ha delicte "d'odi" davant els comentaris desitjant la mort a Adrián, el nen malalt de càncer al qual se li va organitzar un festival taurí benèfic. Durant la seva visita a Los Barrios (Cadis) per comprovar l'obra de la barrera contra el narcotràfic instal·lada al riu Guadarranque, Martínez va mostrar el seu "rebuig absolut" als comentaris abocats per antitaurins a les xarxes socials.

Segons va explicar, "seran els jutges els que decideixin si els comentaris són constitutius de delicte" i "els mitjans policials estan per denunciar aquest tipus de situacions d'odi i intolerància".

Martínez va recordar que "si hi ha en alguna cosa en el que s'ha reforçat el Codi Penal" en els últims temps "és en el que anomenem delictes d'odi, ja siguin per racisme o qualsevol tipus d'intolerància". Va afegir que aquest tipus d'"expressions d'odi ja estan recollides en el nostre ordenament jurídic, que les sanciona" i que "podrien arribar a ser delictives".

Diverses persones van desitjar, en comentaris en xarxes socials, la mort a Adrián, un nen de vuit anys malalt de càncer que aspira a convertir-se en matador de toros. Diverses figures del toreig van organitzar a València un festival taurí benèfic per recaptar fons per al seu tractament.

Paral·lelament, el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, va traslladar a la Fiscalia de València els missatges en xarxes socials que desitgen la mort a Adrián i va demanar que es determini si hi ha delicte d'incitació a l'odi i la violència.

El defensor del poble valencià va condemnar el contingut d'aquests comentaris i va assegurar que la seva actuació no pot limitar-se a aquesta condemna, de manera que, complint amb les funcions que li atribueix la llei que regula el seu funcionament, ha comunicat els fets a la Fiscalia.

Lluitar contra la impunitat

"En cap cas s'ha de permetre la impunitat d'aquells actes que atempten contra el respecte als Drets Humans i més quan la persona afectada és un nen que pateix una greu malaltia", va manifestar.

El defensor del poble valencià va qualificar d'"immorals i lamentables" els comentaris difosos per xarxes socials que desitjaven la mort a Adrián.