El president rus, Vladímir Putin, va anul·lar el viatge que tenia previst fer la setmana que ve a París, després que el seu homòleg francès, François Hollande, li imposés parlar únicament de la situació a Síria, un conflicte que ha elevat la tensió diplomàtica entre tots dos països.

Moscou va prendre la iniciativa d'ajornar un viatge de caràcter privat a la capital francesa, en què Putin tenia previst inaugurar el major temple ortodox de França. Ho va fer davant els dubtes que aquest viatge suscitava a l'administració socialista francesa, pocs dies després que el veto rus al Consell de Seguretat de l'ONU tirés per terra una resolució gala d'alto el foc a la ciutat siriana d'Alep.

Preocupat perquè el viatge pogués ser interpretat com un suport a Putin, l'Elisi havia reduït tot contacte entre presidents a una entrevista sobre Síria, quelcom que Moscou considerava poc adequat.

Hollande va mostrar el cap de setmana els seus dubtes sobre la conveniència de rebre Putin mentre civils sirians segueixen morint a Alep víctimes dels bombardejos del règim de Bashar al-Assad amb el suport de Rússia. "Si el rebo serà per dir-li que és inacceptable, que és perjudicial per a la imatge de Rússia", va afirmar el president francès.

Davant d'aquests titubejos, que amenaçaven d'incomodar la visita de Putin, el Kremlin va ajornar el viatge fins a "un moment més adequat per al president Hollande", segons un portaveu rus. A set mesos de les eleccions presidencials, Hollande es mou entre els sectors de l'esquerra que li demanen més pressió sobre Putin i els de la dreta que l'insten a buscar una solució amb Moscou, a qui consideren l'únic capaç de desbloquejar el conflicte sirià.