El president rus, Vladímir Putin, va acusar Occident de culpar Rússia de "tots els pecats mortals i de tots els crims" i va advertir contra l'adopció de noves sancions contra el Kremlin per la seva intervenció a Síria. El cap del Kremlin va acusar França de provocar intencionadament el veto rus al seu recent projecte de resolució sobre un alto el foc a Síria al Consell de Seguretat de l'ONU, amb la intenció -d'"agreujar la situació" i "atiar la histèria antirussa".

Putin va explicar que París no té cap motiu per enfadar-se pel veto rus, ja que es va deure al fet que aquest text carregava "tota la culpa" sobre les autoritats sirianes i ni tan sols esmentava l'oposició armada. Va recordar que el ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, va dir la setmana passada al seu col·lega francès, Jean-Marc Ayrault, a Moscou que Rússia no vetaria la resolució si tenia en compte la postura del Kremlin, al que aquest va respondre positivament.

En canvi, després de reunir-se seguidament amb el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, a Washington, van començar a acusar Rússia de "tots els pecats" i van decidir presentar sense canvis aquesta resolució a votació, "clarament esperant el veto" rus, segons Putin. A més, va assegurar que no va ser ell, sinó la part francesa, la que va decidir ajornar la seva visita a París, encara que va destacar que manté "unes molt bones relacions personals" amb el líder gal, François Hollande.

Va destacar que "és molt difícil" dialogar amb l'actual Administració dels Estats Units, encapçalada pel president Barack Obama. "Pràcticament, no hi ha diàleg", va assenyalar Putin, que va acusar Washington de voler dictar les seves condicions a altres països "en gairebé totes les qüestions".

Paral·lelament, el Consell de la Federació de Rússia va ratificar l'acord amb el Govern de Síria per al desplegament permanent de la Força Aèria russa a la república àrab. El desplegament es realitza per petició de la part siriana i se situa a l'aeròdrom de Jmiemim, a la província de Latakia, concedit a Rússia al costat de la seva infraestructura i territoris propers.

El 30 de setembre de l'any passat Rússia va aprovar l'entrada en acció de les seves Forces Aèries a Síria. Les autoritats van prendre aquesta decisió després que el president sirià, Bashar Al Assad, sol·licités a Moscou ajuda militar "per lluitar contra els terroristes".