Correa desvetlla que Bárcenas va arreglar contractes amb Foment i Medi Ambient

El presumpte cap de la trama Gürtel confessa que empreses com Dragados, OHL i ACS van pagar comissions al PP

14.10.2016 | 19:10
Correa, vist a través d´una pantalla.

El cervell de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha posat nom aquest divendres a les empreses implicades en el pagament de comissions a canvi de la seva mediació per aconseguir contractes d'obra pública a través de l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Ha assegurat que OHL, ACS i Dragados recorrien als seus serveis i ha afegit que la seva organització mediava davant els Ministeris de Foment i Medi Ambient, entre altres.

"Són pagaments per a èxit, moltes de les obres que gestionàvem es perdien", ha afirmat. En resposta a les preguntes de la fiscal Concepción Sabadell s'ha mostrat reticent, en un primer moment, a desvetllar els ministeris afectats. " Eren diversos", ha dit en un primer moment per després concretar "Foment i Medi Ambient".

Correa ha insistit, d'aquesta manera, en la seva declaració d'aquest dijous quan va assegurar que va abonar comissions d'entre el 2 i el 3 per cent a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, derivades de la seva mediació en adjudicacions d'obra pública. "Eren carreteres, autopistes, obres de l'AVE, de Medi Ambient, diferents...", va explicar.

Ha indicat que amb aquesta pràctica "va estalviar molts diners al PP". " No sé si 1.000 milions o més o menys", ha dit i ha precisat que entregava els diners a Bárcenas a la seu del PP, al carrer Gènova, o a casa seva.

"Vaig intervenir en la concessió de moltes obres, ni en 10, ni en 20, ni en 30, en moltíssimes obres", ha dit . "En totes les obres s'atruebix una entrega parcial a Luis Bárcenas?", ha preguntat la fiscal Concepción Sabadell. "És correcte", ha respost.

Quant a la forma de procedir en aquesta "mediació" entre els empresaris interessats en les adjudicacions d'obra pública i el PP, Correa ha detallat: "venia un empresari, ens donava una licitació, ens deia què volia aconseguir i nosaltres mediàvem". La comissió rebuda, d'entre el 2 i el 3 per cent, es repartia amb Bárcenas ja que ell s'ocupava de gestionar la qüestió "amb el corresponent Ministeri", ha precisat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Domènech destaca la preocupació del monarca per la qüestió catalana

El portaveu d´En Comú Podem i el Rei dediquen al procés sobiranista bona part de la seva reunió

El Consell Nacional del PSC?ratifica que votarà en contra d´investir Rajoy

El Consell Nacional del PSC?ratifica que votarà en contra d´investir Rajoy

La gestora del?PSOE adverteix que la decisió suposa una «ruptura unilateral en la lleial i exitosa...

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

El debat d'investidura començarà aquest dimecres i acabarà previsiblement dissabte

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

Un nou document del Sant Ofici de l'Església catòlica no accepta tampoc que es divideixin entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema