La gestora del PSOE recorda que cal acatar la decisió del Comitè Federal

Fernández confirma que la setmana que ve es coneixerà quan es celebrarà la decisiva reunió

14.10.2016 | 08:21
Javier Fernández va anunciar que aviat es coneixerà quan se celebrarà el Comitè Federal de PSOE.

La gestora del PSOE tem un trencament de la disciplina de vot a les files socialistes de cara a la investidura i va avisar tots els seus diputats que tenen l'obligació d'acatar el que acordi el Comitè Federal, tant si manté el "no" a Mariano Rajoy com si passa a l'abstenció. Una advertència que va llançar el portaveu de la gestora, el socialista andalús Mario Jiménez, després que els dos candidats a liderar el PSC, Miquel Iceta i Núria Parlón, s'hagin mostrat partidaris de trencar la disciplina de vot en una hipotètica abstenció al candidat del PP.

"Quan es produeixi el pronunciament del Comitè Federal aquesta serà la posició del PSOE i tots, absolutament tots els diputats i el conjunt del partit, hauran d'acatar-la", va destacar Jiménez, que va afegir que "aquesta és l'essència de la democràcia".

No obstant això, Jiménez va admetre que el PSC és "un altre partit" i que hi ha una "especificitat", tot i que va insistir que si participa de la presa de decisió del Comitè Federal "necessàriament" haurà de respectar el que s'acordi.

Un Comitè Federal per al qual encara no hi ha data, encara que el president de la gestora, Javier Fernández, va avançar que es donarà a conèixer la setmana que ve. Fernández no va voler aprofundir en les seves diferències amb la presidenta de Balears, Francina Armengol, que dimecres li va traslladar personalment el seu rebuig a l'abstenció a Rajoy durant la recepció oficial al Palau Reial.

Per altra banda, l'oposició parlamentària va fer una exhibició de força presentant el primer projecte de llei per torçar el braç a l'Executiu. El PSOE, Podem, ERC, PNB i el Grup Mixt van registrar una iniciativa per revaloritzar les pensions, almenys, el que pugi l'IPC. No obstant això, el missatge a Rajoy no era només el canvi d'una llei, sinó l'advertència del que pot venir amb un altre tipus de lleis, com la Llei d'Educació (Lomce), la Llei de Seguretat Ciutadana, l'anomenada llei Montoro o la reforma laboral. En una ostentació de força, els grups de l'oposició, amb l'excepció de Ciutadans, van destacar que els "178 diputats" que donen suport a aquest canvi en la legislació són només un exemple del que ve.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema