El Govern escocès vol fer un segon referèndum d'independència

Sturgeon assegura que és necessari reconsiderar la sortida de la Unió Europea abans que el Regne Unit l'abandoni definitivament

14.10.2016 | 07:23

El Govern escocès publicarà la setmana que ve l'esborrany d'un projecte de llei per demanar un segon referèndum d'independència del Regne Unit arran del triomf del Brexit, va anunciar la seva ministra principal, Nicola Sturgeon. En un discurs a Glasgow, on se celebra el congrés anual del Partit Nacionalista Escocès (SNP), Sturgeon va opinar que cal que els escocesos reconsiderin aquest assumpte "abans que el Regne Unit abandoni la Unió Europea (UE)".
La líder independentista es va dirigir també a la primera ministra britànica, la tory Theresa May, a la qual va advertir: "Si no pot o no ens permet protegir els nostres interessos dins del Regne Unit, llavors Escòcia tindrà el dret a decidir, de nou, si vol adoptar un camí diferent".
Durant la seva intervenció, Sturgeon va emfatitzar que "va de debò" a l'hora de "fer el que sigui necessari" per tal de "protegir els interessos d'Escòcia". La política nacionalista va remarcar que té un deure polític de defensar la voluntat expressada pels escocesos en el passat referèndum europeu del 23 de juny, en què un 62% va votar a favor de continuar dins de la UE.
Per això, va confirmar que el seu Govern durà a terme la setmana que ve un procés de consulta sobre la possibilitat de celebrar un segon referèndum d'independència de la regió del Regne Unit. "Estic decidida a que Escòcia tingui la capacitat de reconsiderar la qüestió de la independència si això és necessari per protegir els interessos dels nostres país", va dir la líder de l'SNP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema