El Ministeri d'Interior considera que, després de la troballa al nord de París de l'amagatall en què ETA guardava 145 armes curtes, l'estructura "tècnico-logística" de la banda terrorista ha quedat "extraordinàriament delmada i amb menor capacitat d'influència". Interior va explicar en un comunicat el detalls de l'anomenada "operació Descobriment", en la qual s'ha donat el tercer cop a aquesta estructura en els seus poc més de dos anys de funcionament, ja que es va crear el 2014 quan ETA va anunciar el desmantellament del seu entramat "logístic-militar". En aquesta reorganització, es va crear la branca "tècnico-logística", encarregada del segellat dels dipòsits d'armes.

L'operació, desenvolupada per la Guàrdia Civil i la Direction Générale de la Sécurité intérieure (DGSI) francesa, ha permès la confiscació de 75 pistoles automàtiques, 70 revòlvers, dos fusells de caça, 130 carregadors de pistoles, cartutxos de munició i diferents elements solts de pistoles i revòlvers. Són armes que ETA va robar el 2006 a Vauvert, a més de 800 quilòmetres de Carlepont, on es trobava l'amagatall trobat.

És a dir, "un altre dur cop" a les estructures logístiques d'ETA a França, el tercer des de la seva creació el 2014. Interior va recordar que el 28 de maig de 2015 va confiscar a Biarritz un total de 26 armes curtes, moltes d'elles procedents del robatori perpetrat per ETA a Vauvert, quantiosa munició, a més de material explosiu, substàncies per a la seva fabricació i plaques de matrícula franceses.

El segon cop a l'estructura "tècnico-logística" es va produir el 7 de juliol de 2015, aconseguint-se localitzar i detenir els dos màxims responsables de l'esmentada estructura: Xabier Goyenechea Iragorri i Joseba Iñaki Reta de Frutos.