La proposta del Govern holandès al Parlament sobre una llei que atorgui el dret a l'eutanàsia a persones que, encara que no estiguin malaltes, sentin que "ja no tenen més perspectives en la vida" i "han desenvolupat un desig de morir persistent i actiu" ha generat un debat públic al país.

La proposta la van formular la ministra neerlandesa de Sanitat, Edith Schippers, i el ministre de Justícia, Ard van der Steur. Tots dos van enviar una missiva conjunta a la cambra baixa en què demanen ampliar els supòsits en què es pot aplicar l'eutanàsia, despenalitzada a Holanda des de 2002, el que ha aixecat una gran polèmica.

El Govern de coalició holandès va sol·licitar el 2014 un informe a un comitè d'especialistes que es va encarregar de valorar la viabilitat legal i els dilemes socials que suposaria despenalitzar el suïcidi assistit a persones que pensen que "la seva vida està completa".

Després d'una intensa investigació de dos anys, el comitè va emetre la seva conclusió: "no és desitjable" expandir les possibilitats legals per al suïcidi assistit perquè l'actual marc jurídic "és suficient". Actualment, un pacient ha de complir certs requisits per sol·licitar l'eutanàsia, entre els quals es troba el que almenys dos metges confirmin que el malalt té un patiment inaguantable.