Càrrecs afins a l'exlíder del PSOE Pedro Sánchez van criticar la indolència del president de la gestora, Javier Fernández, cap al PP en relació amb el judici del cas Gürtel i el testimoni del cap de la trama, Francisco Correa. Aquest sector del PSOE va lamentar que després de la declaració davant del jutge de Correa, en què va detallar com es van fer els pagaments a càrrecs del PP a canvi d'adjudicacions, Fernández s'hagi limitat a comentar que "no hi ha res nou a dir", amb l'afegit que "hi havia un procés de corrupció gairebé estructural" dins d'aquest partit.

"El tema era per a haver-hi entrat amb contundència. I està clar que no s'ha fet", va dir una diputada socialista davant les escasses declaracions dels portaveus del PSOE en relació amb el desenvolupament del judici sobre la trama Gürtel.

Una excomponent de la direcció de Sánchez també va considerar que la gestora està intentant "suavitzar" la crítica sobre el cas Gürtel per aplanar el camí de l'abstenció, "però cada vegada se'ls fa més difícil justificar-la".

La vicepresidenta del Govern en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, va assegurar que processos judicials com Gürtel, que enjudicien fets "de fa bastants anys", no han de tenir incidència en la formació d'un Govern per al futur dels espanyols. Sáenz de Santamaría va destacar que ara es jutgen fets "dels anys noranta" i ara Espanya s'enfronta a la formació d'un Govern que dirigeixi el país, fet pel qual va demanar que ni aquest procés ni altres que diferents partits tenen oberts influeixin en aquestes negociacions.

Comissió d'investigació

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar que si s'inicia la legislatura hi haurà una comissió d'investigació parlamentària sobre el finançament "il·legal" del PP, però si no és així "seguiran sense control i sense assumir responsabilitats".