El cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, va revelar que eren "diversos" els ministeris en els quals l'extresorer Luis Bárcenas feia gestions per aconseguir adjudicacions d'obres sol·licitades per Francisco Correa i, en concret, va apuntar als de Foment i Medi Ambient. També va concretar quines empreses eren les que es dirigien a ell per obtenir aquests contractes a canvi de comissions i va fer referència a OHL, Dragados i al grup ACS. OHL i ACS van reaccionar de forma immediata negant aquesta afirmació i van anunciar que interposaran una querella contra Correa.

En la segona jornada de la seva declaració, Correa va especificar, a preguntes de la fiscal Concepción Sabadell, en quin ministeris es feien aquestes gestions després que dijous expliqués que Bárcenas s'encarregava, a canvi d'una comissió d'entre el 2 i el 3% , d'aconseguir les adjudicacions que li sol·licitaven a ell empresaris per a obres a carreteres, autopistes, AVE o medi ambient.

Segons la versió que va oferir dijous, la relació de la trama Gürtel amb el PP es va circumscriure a l'època de l'expresident José María Aznar, fet pel qual al capdavant d'aquests ministeris es trobarien Francisco Álvarez Cascos (Foment) i Jaume Matas (Medi Ambient), si bé la fiscal no li va preguntar si recordava qui ocupava llavors aquests càrrecs.

El que ahir va voler també aclarir és que la ruptura que es va produir amb l'arribada del president Mariano Rajoy no va ser perquè hi hagués mala relació amb el número dos de la trama, Pablo Crespo, com va dir dijous, sinó perquè va contractar un exassessor d'Aznar "que tenia problemes greus amb Mariano Rajoy i moltes persones del PP".

"No vam deixar de treballar amb el PP perquè va entrar Rajoy i va marxar Aznar, sinó perquè vaig contractar Antonio Cámara, secretari personal d'Aznar", va insistir després d'afirmar que va dormir malament per aquest error. Es dóna la circumstància que Cámara està sent jutjat pel cas de les targetes black a la mateixa seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares en la qual s'enjudicia Gürtel.Correa va explicar que va ser el gendre d'Aznar, Alejandro Agag, qui li va comunicar que el seu sogre volia que Cámara treballés en les seves empreses.

Les inicials PAC

Pel que fa a Cascos, que es troba entre els testimonis cridats a declarar en aquest macrojudici, poc abans d'assenyalar-lo indirectament pels "tripijocs" amb Foment, va desmentir que les inicials "PAC" que apareixen en un apunt comptable de la caixa B de Gürtel en concepte de beneficis d'una campanya electoral corresponguin a "Paco Cascos". Va assegurar que "PAC" podia tractar-se d'ell mateix, "Paco Correa", o fins i tot d'una "gratificació" per al número 2 de Gürtel, Pablo Crespo.Als que sí que va reconèixer sense dubtar com a beneficiats per comissions per aquesta campanya, va ser "LB" com a Bárcenas, "JS" com a l'exalcalde Jesús Sepúlveda, "JM" com a l'exdiputat Jesús Merino, i "GG" com a l'exregidor d'Estepona (Màlaga) Ricardo Galeote, i sobre les inicials "LM" va precisar que no creia que es tractés de l'acusat Luis de Miguel, arquitecte financer de la trama.