El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, va descartar que vulgui competir amb Pablo Iglesias pel lideratge del partit, perquè no hi ha diferències estratègiques entre tots dos que ho justifiqui i perquè els dos coincideixen en el "cor" del projecte. "Hi ha diferències en com volem anar-hi, però no són dicotòmiques", va assegurar Errejón, tot destacant que comparteix amb Iglesias el mateix objectiu i va recórrer al símil gastronòmic per explicar es tracta de veure "quant es posa de cada ingredient".

Va parlar de diàleg sobre com ha d'avançar el partit més que de confrontació amb Iglesias, ja que la lleialtat al projecte està "fora de perill" i això "és l'important". En aquest sentit, el número dos de Podem va insistir que "no hi ha diferències estratègiques" que el puguin portar a lluitar per la Secretaria General i va assegurar que va "servir" amb els seus càrrecs com a secretari polític i portaveu del grup parlamentari.

"Ho descarto clarament, estaré on sigui més útil", va respondre Errejón, que va aclarir que "només si les diferències polítiques són insalvables, parlem de projectes diferents, i ara no ho són". Va reconèixer, però, que les seves "diferències tàctiques" no vénen d'ara, sinó de fa molt de temps, i també que Podem està en un clar risc de quedar-se ancorat en un sostre electoral que no li permeti governar.

"No crec que això sigui al que estigui fent referència Pablo Iglesias, però aquest risc existeix evidentment i aquest tipus de Podem petitó i al cantó esquerre del tauler, que avui no existeix però és un risc, és un Podem que seria molt funcional per als poderosos", va advertir.

"Comportament mafiós"

Preguntat per les declaracions que va fer dijous el cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, el secretari polític de Podem va afirmar que es demostra que hi va haver un "comportament mafiós" d'un partit que opta a seguir governant i va insistir que "Rajoy no pot ser president", perquè "els vots no absolen de la responsabilitat política".