La Fiscalia Anticorrupció va presentar un recurs contra la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional que concedeix un permís de tres dies a l'exassessor urbanístic de l'Ajuntament de Marbella Juan Antonio Roca, condemnat com a cervell de l'operació Malaia.

La Fiscalia fonamenta el seu recurs en l'impagament de les responsabilitats civils en les dues executòries que se segueixen a l'Audiència Nacional, i que ascendeixen a 61 milions d'euros, dels quals únicament ha pagat 8 milions. Segons el parer de la Fiscalia, això vol dir que el risc de trencament ha de representar-se com a real, ja que el temps que li resta de compliment de condemna fins a arribar als 20 anys és de 9.

Juan Antonio Roca està pendent de gaudir del seu primer permís penitenciari de tres dies de durada, que el Jutjat de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional li va concedir després del vistiplau de la junta de tractament de la presó d'Alhaurín de la Torre. La direcció de la presó va justificar la seva proposta en l'evolució "molt positiva" de l'intern i en la necessitat de preparar-se per a la vida en llibertat.