El president nord-americà, Barack Obama, va carregar contra el partit republicà per donar suport com a candidat presidencial a Donald Trump, immers en acusacions d'assetjament sexual i a qui va acusar de tenir com a "model" el president rus Vladímir Putin. "El partit dels valors familiars i és aquesta la persona a la qual nominen, de debò?", va ironitzar Obama sobre les tradicionals credencials conservadores dels republicans en un acte a Columbus (Ohio), un dels estats considerats clau de cara a les eleccions presidencials del 8 de novembre.

"És aquest el tipus de persona a qui donen suport i fan campanya conjunta? Fins que finalment, a l'últim moment es retiren?", es va tornar a preguntar Obama sobre els republicans, molts dels líders dels quals han decidit fer un pas enrere en els últims dies davant les polèmiques sexuals que s'han anat acumulant sobre l'empresari novaiorquès.

Paral·lelament, la candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, va demanar als seus votants que no es confiïn, perquè la campanya electoral ha demostrat ser molt impredictible, i els va instar a anar a votar. "No vull que ningú pensi que aquestes eleccions ja estan decidides, perquè fins ara han estat molt impredictibles", va dir Clinton en una entrevista. "Jo no dono res per segur. Qui sap el que podria passar. Així que tots els que estiguin veient això, si us plau surtin a votar", va afegir la candidata.

Per part seva, el president de la Cambra de Representants dels EUA, el republicà Paul Ryan, va lamentar els "girs foscos" de l'actual campanya electoral, però va evitar esmentar al candidat del seu partit a la Casa Blanca.

Dues dones més van acusar Trump d'assetjament sexual, una d'elles una concursant del seu reality The Apprentice. Summer Zervos, que va competir en la cinquena temporada de la sèrie de televisió l'any 2006, va acusar Trump de besar-la de forma molt agressiva i de posar-li la mà al pit. D'altra banda, el Washington Post va publicar una entrevista amb una dona que confessa que el magnat va ficar la seva mà sota la seva faldilla en un club nocturn de Nova York a la dècada de 1990 sense conèixer-la.