El candidat republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, va insinuar ahir que la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, va prendre drogues abans de l'últim debat entre tots dos la setmana passada, i va demanar que se'ls sotmeti a tots dos a una prova antinarcòtics abans del cara a cara de dimecres que ve. "Som com atletes [...] i als atletes els fan sotmetre's a un control antidrogues. Jo crec que haurien de fer-nos un control antidrogues abans del debat [de dimecres], perquè no sé què li passa a Clinton", va dir Trump en un míting a Portsmouth, a l'estat de New Hampshire.

"A l'inici de l'últim debat [diumenge passat a Sant Louis a l'estat de Missouri], ella tenia moltíssima energia. I després, al final... Estava desitjant que la baixessin [de l'escenari]. Amb prou feines podia arribar al cotxe", va afegir, i es va mostrar "disposat" a sotmetre's a un control antidrogues abans del debat d'aquest dimecres a Las Vegas (Nevada).

El candidat republicà, que ha alimentat diversos rumors sobre la salut de Clinton els últims mesos, va criticar la seva rival per no tenir programat ahir cap acte de campanya, amb l'argument que estava "descansant" per al debat a pesar, va incidir Trump, que encara "queden cinc dies". "Ella li diu preparació per al debat, malgrat que som dissabte i és per dimecres. Se suposa que ella té molta experiència, que ho sap tot", va assegurar el magnat. "Quan l'estava investigant l'FBI (sobre l'enviament dels seus correus electrònics quan era secretària d'Estat), va dir 39 vegades que no recordava coses. Potser per això ha de preparar-se per al debat, perquè té mala memòria", va afegir.

El magnat ha augmentat els seus atacs a Clinton, diversos líders republicans i els mitjans de comunicació després de la divulgació fa vuit dies d'un vídeo de 2005 en el qual ell feia comentaris masclistes i denigrants, i la posterior acusació de diverses dones que asseguren que Trump va abusar-ne sexualment fa anys.

"Aquestes eleccions estan sent arreglades per mitjans de comunicació corruptes que promouen acusacions completament falses i mentides descarades en el seu intent d'aconseguir que ella sigui presidenta", va afirmar Trump en referència a Clinton.

"Però derrotarem aquest sistema trucat", va prometre el candidat republicà, que ha negat totes les acusacions que li han fet mitja dotzena de dones i en diverses ocasions els ha restat credibilitat en assegurar que eren poc atractives físicament.

El perdó cristià d'una fiscal

En aquest context, la fiscal de Florida, la republicana Pam Bondi, ha repudiat els comentaris sexistes i masclistes fets per Trump en el vídeo difós la setmana passada, si bé va assegurar que com a "cristiana" ho perdona i seguirà donant suport a la seva campanya. "Crec que les declaracions de Donald Trump són repugnants. Repugnants i punt", va dir Bondi durant una reunió amb la Federació de Dones Republicanes de Florida, segons publicaven ahir diversos mitjans locals.

La fiscal, que no s'havia pronunciat sobre el polèmic vídeo, gravat el 2005 i difós la setmana passada pel Washington Post, va assenyalar que manté el seu suport a Trump, a qui vuit dones han ?denunciat per presumptes abusos sexuals.